uitzettingen 2009

Moderator: Projectbeheerders

Berichtdoor joris weitjens » zo okt 11, 2009 11:47 pm

Vanaf aanstaande maandag 19 oktober 2009 gaat viskweekcentrum Valkenswaard z'n oogst van dit jaar uitrijden. Ze beginnen maandag en dinsdag in Friesland. We zijn met z'n allen heel benieuwd wat het dit jaar gaat worden. Tot nu toe zijn de berichten over de oogst van hybride-Valkenswaardvissen gunstig.

De vissen van Koos walters afkomstig van kwekers uit centraal Frankrijk worden het eerste weekend van december verwacht.

Vriendelijke groet van Joris
joris weitjens Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 192
Geregistreerd: za nov 22, 2008 11:37 pm

Berichtdoor joris weitjens » vr okt 23, 2009 10:03 pm

Helaas is de oogst weer tegengevallen en is de eerste van de twee vijvers (afgelopen dinsdag al) leeg. Dat belooft weinig goeds voor de tweede vijver. Reken er maar op dat veel van ons zullen moeten uitwijken naar andere adressen of uitstellen. Ik begreep dat Van Mechelen later wel weer een Villedonlevering wil doen.
We denken er bij de zuidelijke randmeren hard over om een jaar over te slaan omdat we met het oog op het intensieve zoekwerk gewoon geen kale consumptievissen willen.Kijken of we volgend jaar wel aan beschubde spiegels kunnen komen.
Wie meer weet mag het zeggen.
Zeer teleurgestelde Joris
joris weitjens Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 192
Geregistreerd: za nov 22, 2008 11:37 pm

Berichtdoor Pieter Bas van Duuren » wo okt 28, 2009 10:50 pm

SKP NEDERRIJN / LEK UITZETTINGEN 2009

Stuwvak 0: (IJsselsplitsing – Driel) minimaal 100 kg spiegelkarpers uit Frankrijk, uitzetting bij de Draaikom stuw Driel aan de kant van Oosterbeek.

Stuwvak 1: (Driel - Maurik) minimaal 500 kg spiegelkarpers uit Frankrijk, uitzetting in Rhenen bij het clubhuis van de plaatstelijke HSV

Stuwvak 2: (Maurik-Hagestein) minimaal 120 kg spiegelkarpers uit Frankrijk

Stuwvak 3: (Hagestein-Krimpen ad Lek), onbekend
Pieter Bas van Duuren Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 7
Geregistreerd: wo okt 28, 2009 9:20 pm
Woonplaats: Guatemala-stad

Berichtdoor joris weitjens » za nov 28, 2009 10:06 pm

Intussen een aardige indruk van de levering van viskweekcentrum Valkenswaard van dit jaar. Het is een mengelmoesje van verschillende rassen en typen. Veel Duitsers maar dan wel op beschubbing geselecteerd. Minder kale vissen dus. Heel opvallend dat een aantal Duitsers de door ons gewenste schubben op de verkeeerde kant had zitten! Zover gaat de voorselectie dus niet. Ook opvallend bij de AHV was de beschadigingen van de spiegels. (Wellicht juist als gevolg van die selectie?) De (edel)schubs die wij ook kregen geleverd zagen er wat dat betreft beter uit. Er zaten ook wel wat kruisingen Valkenswaard/Viledon tussen maar dat waren er niet veel. Het gemiddelde gewicht lag veelal tussen de 2 en 2,5 kilo. Dat is aan de hoge kant en dat voel je in de aantallen (of de prijs). De beschubde kruisingen waren gemiddeld een stuk kleiner maar er zaten ook wel oudere (k3, k4 tussen). Misschien achterblijvers in de vijvers in Duitsland.
Al met al viel het ons mee, maar de teleurstelling over de mislukte oogst van een mooi beschubde aparte Valkenswaardlichting overheerst. De zoektocht naar mooie gezonde spiegels zal worden geintensiveerd.
Groet van Joris
joris weitjens Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 192
Geregistreerd: za nov 22, 2008 11:37 pm


Keer terug naar Waar en wanneer wordt er uitgezet

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron