SKP-wedstrijd 2012

Moderator: Projectbeheerders

Berichtdoor joris weitjens » zo sep 16, 2012 5:18 pm

Grote spiegelkarperwedstrijd in het laatste weekend van september
Deelname gratis!

De karpercommissie van de AHV organiseert een wedstrijd volgens uniek doch beproefd recept. Je mag zelf weten waar je gaat zitten. Op vrijdag 28 september om 19:00 gaat de wedstrijd van start gaan en zal duren tot zondag 30 september 19:00. Iedereen die in die tijdspanne een spiegelkarper weet te vangen op een van onze verenigingswateren en z’n foto’s instuurt komt in aanmerking voor leuke prijzen. Dit keer tellen dus niet alleen de spiegelkarpers van het boezemwater maar van alle AHV-wateren! De prijzenpot is thans gevuld met artikelen en waardebonnen ter waarde van 500 euro. Hengelsport 2000 is de belangrijkste sponsor van de wedstrijd.

Waarom organiseert de AHV deze wedstrijd?
Voor de lol van een vrije wedstrijd. Een wedstrijd waarvoor je geen nummer hoeft te trekken om vervolgens op een stek te landen waar je anders nooit van je leven was gaan zitten... Maar er is nog een reden: de AHV zet al een tijd met veel aandacht en zorg spiegelkarpers in onze wateren uit. Willen we dat beheer kunnen blijven voeren dan hebben we vangstgegevens nodig. Deze wedstrijd kan ons, als jullie je best doen met vangen, een schat aan informatie opleveren over groei, conditie en migratie van karpers.
Tenslotte hopen we dat deze opzet de betrokkenheid van leden bij het karperbeheer van onze wateren vergroot.

Spelregels SKP-wedstrijd
De spelregels zijn vrij simpel:
1. Alle spiegels van alle AHV-wateren tellen
2. Dubbele punten voor een AHV-projectspiegel van boezemwater
3. Op elke foto dienen de linkerflank van de karper, plus een speciaal item herkenbaar in beeld te zijn.
4. Overtredingen van verenigingsbepalingen zowel als van ongeschreven regels van (on)sportief gedrag hebben direct gevolgen voor de uitslag
5. Elke gevangen karper (en bijvangst) wordt goed behandeld
6. De jury beslist

Spiegelkarpers van open boezemwater (Amstel, Nieuwe Meer enz.) tellen dubbel omdat zo’n melding van ons nog meer inzicht verschaft. Immers daar is elke spiegelkarper voor uitzetting individueel gefotografeerd. Op de overige AHV-wateren is dat (meestal) niet het geval

Op vrijdagmiddag 28 september om 16.00 uur maken wij het item bekend aan de deelnemers. Dit gebeurt via e-mail en via Twitter. Blijf op de hoogte van de laatste actuele informatie en voeg ons toe op Twitter: “skp wedstrijd”
Inschrijven is nu al mogelijk, mail naar:
skp-wedstrijd@hotmail.nl

Wedstrijdvangsten kunnen gemaild worden naar hetzelfde adres als de aanmelding:

Richtlijnen inzendingen
- Vermeld gewicht en liefst ook lengte van de gevangen spiegelkarper.
- Zeer welkom informatie is de verhouding schubkarper/spiegelkarper in je totaalvangst.
- Welk AHV-water? (In stekken zijn we niet geïnteresseerd.).
- Item dient goed zichtbaar te zijn.
- Vis moet gefotografeerd worden aan de linkerflank (kop in rechterhand).
- Foto’s moeten voor dinsdagavond 1 oktober 20.00 uur zijn verstuurd zijn naar bovenstaand adres.

We hopen op veel enthousiaste deelnemers en veel terugmeldingen van onze spiegels! Twijfel niet en schrijf je in!

Corresponderen over de wedstrijd(regels) kan op bovenstaand e-mailadres.


Prijzen/infoavond
Op vrijdagavond 12 oktober vanaf 20.00 vindt de speciale prijzen- en infoavond plaats in onze recreatiezaal aan de Beethovenstraat 178. Alle prijswinnaars krijgen per e-mail een uitnodiging. Ook niet-deelnemers zijn daar van harte welkom. Joris Weitjens geeft daar tekst en uitleg over de gevangen spiegelkarpers: wanneer zijn ze uitgezet, wat is de groei etcetera. Hengelsport 2000 en hopelijk nog wat andere sponsoren zijn aanwezig voor de prijsuitreiking.

Alvast tot dan!

Namens de karper commissie
Rick
Andres
Joris
joris weitjens Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 192
Geregistreerd: za nov 22, 2008 11:37 pm

Berichtdoor joris weitjens » di dec 04, 2012 10:44 pm

Unieke wedstrijdformule werkt wederom!

Het laatste weekend van september was het zover: de derde wedstrijd rond ons AHV-Spiegelkarperproject. Verspreid over bijna het gehele waterareaal van de AHV, probeerden de deelnemers op een stek naar eigen keuze zoveel mogelijk spiegelkarpers te vangen.

Maakten we de vorige keren als organisatie nog gebruik van papier en postbode, deze keer ging alles digitaal. Rick van Wees van de karpercommissie zorgde via de email, Facebook en Twitter dat er weliswaar veel langs mij heen ging, maar het doel niet werd gemist. Een record aantal inschrijvingen (ruim 70) en een gezonde competitiedrang. Enige uren van tevoren werd het mee te fotograferen voorwerp bekend gemaakt: de AHV-VisPas. Binnen enkele uren na het digitale startsignaal, lag de eerste spiegelfoto al in de mailbox!

14 Karpervissers wisten uiteindelijk één of meer spiegelkarpers te vangen. In totaal werden er 34 spiegelkarpers gemeld waarvan maar liefst 21 projectspiegels van het boezemwater. En die telden dubbel. De zwaarste (project)spiegel woog 29 pond. Drie karpervissers eindigden bovenaan met 6 punten. De jury was unaniem over de winnaar: Marlon Pendisa. Hij ontving uit handen van AHV-voorzitter Bert Vooijs de hoofdprijs: een prachtige miniatuur van een rijenkarper. Marlon had niet alleen het hoogste totaalgewicht maar vooral ook een paar bijzondere meldingen. Zoals een vis uitgezet in de Westlandgracht in 2000. Tien jaar lang bleef deze vis buiten schot tot hij in 2010 en 2011 in dezelfde Westlandgracht werd gevangen. Een honkvaste vis met een beperkt leefgebied zou je denken, tot in juni 2012 deze karper een kilometer of 20 en heel wat afslagen verder, opdook in de Amstel ver voorbij Ouderkerk. Navigatie kwijt? Nee hoor, met de wedstrijd ving Marlon de vis op een mooi gewicht van 27 pond terug in de Westlandgracht! Geen geval dat op zich staat, trouwens. Karpers hebben meer met postduiven gemeen dan menigeen denkt…

Ook de prijzen- en infoavond was een succes. De zaal puilde uit en de stemming zat er goed in. Zeker toen Bob Pijnaker van Hengelsport 2000 met een paar dozen vol spullen en waardebonnen kwam binnenvallen. De organisatie van de wedstrijd kon niet verhullen dat er ook tegenslag was geweest. De harde schijf van mijn pc had een paar dagen voor de prijzenavond de geest gegeven en enkele prijswinnaars bleken uitgewist te zijn.

Van een geheel andere orde was de plotselinge dood van de vader van medeorganisator: Andres de Rouville. Gastheer Rolf Bouman ontlokte het publiek een warm applaus met zijn daaraan gewijde woorden. Andres haalde met z’n buiten mededinging gevangen vissen wel een publieksprijs binnen voor de mooiste spiegel van de wedstrijd. Een vis van 26 pond afkomstig van de allereerste SKP-uitzetting in juni 1998 (zie ook de cover).

Al met al is de Spiegelkarperwedstrijd zo langzamerhand een echte klassieker geworden die de karpercommissie graag in ere wil houden.
VIssen Andres 1.jpg
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.
joris weitjens Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 192
Geregistreerd: za nov 22, 2008 11:37 pm

Berichtdoor Gerrit Ritmeester » do dec 06, 2012 7:59 pm

Wat een schilderij! En leuk om te lezen van zo'n succesvolle wedstrijd!
Gerrit Ritmeester Offline

Avatar gebruiker
 
Berichten: 25
Geregistreerd: vr sep 10, 2010 1:33 pm
Woonplaats: Woerden


Keer terug naar AHV-SKP (Amstelboezem) (1998)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron